Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 0174-221315
  • info@edvanzundert.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Schulden, hoe kom je er vanaf?

Het is belangrijk om zo snel mogelijk van je schulden af te komen, maar hoe doe je dit?

Schulden bouw je zeer eenvoudig op, er weer vanaf komen is lastiger. Het is een kwestie van zuinig leven en hulp inschakelen indien nodig.

Het voorkomen van schulden is eenvoudiger dan het wegwerken van schulden. Bij het terugbetalen ben je namelijk ook nog rente en kosten verschuldigd. De spaarrentes zijn laag, maar de verschuldigde rente op schulden kan hoog oplopen. Heb je schulden en vraag je jezelf af hoe je er weer vanaf komt? Wij kunnen jou een paar handvaten geven.

Steek je kop niet in het zand

Bezig zijn met geldzaken is voor de meeste mensen geen hobby. Na het ontvangen van een factuur leg je deze het liefst even weg voor een paar weken. Te betalen rekeningen komen namelijk vaak niet op een gunstig moment. Maar rekeningen op een grote stapel leggen is niet de oplossing. Zoek gelijk naar een oplossing als het betalen even niet mogelijk is. Bel bijvoorbeeld de schuldeiser voor het afspreken van een betalingsregeling. Of geef aan dat het tijdig betalen niet gaat lukken. Zo voorkom je lastige incassobrieven en extra kosten.

Probeer schulden te bundelen

Je kunt beter bij één partij een grote schuld hebben dan bij meerdere schuldeisers kleinere schulden. Je kunt bijvoorbeeld een doorlopend krediet afsluiten en een bedrag lenen om de rest van de schulden mee af te lossen. Maar dit is niet de oplossing als er al achterstanden geregistreerd staan bij het BKR. Banken staan namelijk niet meer open voor een lening als ze bij de registraties zien dat je niet aan jouw betalingsverplichtingen voldoet.

Zoek hulp bij de gemeente

Je kunt gebruik maken van experts op dit gebied bij de gemeente. Zij weten welke regelingen voor jou open staan en ze weten hoe ze afspraken kunnen maken met de schuldeisers en wat jouw rechten zijn. Welke hulp ze kunnen bieden is afhankelijk van welk stadium je in zit en natuurlijk van persoonlijke factoren. Schakel zo vroeg mogelijk hulp in. Schulden zijn eenvoudiger op te lossen als ze nog niet zo oud zijn.

Maak voor jezelf een overzicht van de schulden

Ook als je hulp inschakelt moet je voor jezelf eerst inzichtelijk hebben wat jouw financiële situatie is. Dus wie zijn de schuldeisers, hoe groot zijn de achterstanden en van welke datum zijn de schulden? Alleen met een goed overzicht kun je er iets tegen doen. Zo voorkom je verrassingen waardoor je afbetalingsregelingen niet na kunt komen. Blijf de post hierover ook goed administreren.

Los eerst de meest brandende issues op

Gas, licht en onderdak kun je echt niet zonder. Daarom zijn de verhuurders van het huis of de bank waar de hypotheek loopt belangrijke schuldeisers. Ook moet je voorkomen dat de energieleverancier jou afsluit. Blijf dus in gesprek met deze partijen en neem ze mee in de mogelijkheden die je nog wel hebt.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 26-07-2023. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.